До новин

Усі шахти Донеччини об'єднають в єдину вугільному компанію, - Донецька ОДА

05 листопада, 2015
Законодавство
Усі шахти Донеччини об'єднають в єдину вугільному компанію, - Донецька ОДА

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський розповів про створення робочої групи по об’єднанню всіх шахт області в єдину вугільну компанію.

Про це він заявив сьогодні під час зустрічі з активом Профспілки працівників вугільної промисловості України, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Сьогодні проблема в тому, що чимало об’єктів вугільної промисловості на Донбасі монополізовані. Центрально-збагачувальні фабрики, вугільні поля повіддавали приватним структурам, а державним підприємствам залишили самі збитки. Фактично дуже багато грошей розкрадається. Тому Донецька ОДА ставить перед собою амбітну задачу», - наголосив очільник області.

За його словами, йдеться про повернення вугільних полів і ЦЗФ у розпорядження шахт і  державну власність, а також їх входження до структури нової компанії.

«Яким чином це відбуватиметься, будемо вирішувати разом. Від кожної шахти до складу робочої групи увійде один представник. Ми знайдемо комплексне рішення, щоб владнати ймовірні протиріччя. Єдина донецька вугільна компанія повинна отримати можливість сама реалізовувати продукцію і розпоряджатися коштами», - зазначив Павло Жебрівський.

Він наголосив, що державна підтримка вугільної промисловості не може тривати до безтями, рано чи пізно дотації зупиняться.

«Ми багато говоримо про децентралізацію, передачу прав і повноважень на місця. І створення робочої групи, яка прорахує всі варіанти подальшої роботи шахт, - це теж готовність до відповідальності. Якщо у нас є підприємства, які ніколи не вийдуть на прибуткову діяльність, значить потрібно їх розформовувати. Але попередньо створивши нові робочі місця, запропонувавши людям альтернативу», - підкреслив очільник області.

Голова Донецької ОДА наголосив, що процес створення єдиної вугільної компанії тривалий.  Завдання обласної влади і робочої групи – напрацювати пропозиції, узгодити їх з профспілками і лише тоді виходити з комплексним рішенням на профільні міністерства, до уряду та Президента.

«Я чітко усвідомлюю, що поки працюють державні вугільні підприємства – це стабілізуючий фактор на енергетичному ринку України. Якщо відбудеться корпоратизація, то в одні руки ніхто шахти не віддаватиме. Цього не буде», - наголосив Павло Жебрівський.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, держава хоче повернути шахти, які через борги відійшли структурам Ріната Ахметова.

Коментарі
Додати коментар