До новин

Найбільшим банкам світу не вистачає €1,1 трлн

10 листопада, 2015
Банкрутство фінустанов
Найбільшим банкам світу не вистачає €1,1 трлн

Найбільші світові банки додатково потребують 1,1 трлн євро, щоб уникнути катастрофи, подібної до кризи після краху Lehman Brothers.

До такого висновку дійшли експерти Ради з фінансової стабільності G20, яку було створено після світової фінансової кризи, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Згідно з даними їх аналізу, мінімальний рівень показника покриття збитків (total loss absorbing capacity, TLAC) найбільших банків світу повинен бути встановлений на рівні 16% від зважених за ризиком активів в 2019 році і зрости до 18% до 2022 року.

Отже банки можуть відчути дефіцит капіталу в розмірі від 457 млрд євро до 1,1 трлн євро, залежно від розглянутих інструментів, що враховуються при розрахунку капіталу банку.

«Прийняття вимог TLAC є новою ерою в банківській реформі, він важливий для найбільших банків світу. Існує багато деталей, які потребують обговорення, однак якщо у вас є фонд порятунку банків, ресурси якого становлять від 4 трлн доларів до 5 трлн доларів, проблеми вам не страшні», - відзначає аналітик Credit Suisse Group Уїльсон Ервін.

У той же час, за винятком чотирьох китайських банків з цього списку, сума дефіциту становить лише 107-776 млрд євро.

Згідно з даними Базельського комітету з банківського нагляду, дві третини системно значимих банків не мають достатньо коштів, щоб відповідати вимогам TLAC.

У найближчі три роки вони повинні привернути 498 млрд євро. Дефіцит банків країн, що розвиваються становить 767 млрд євро. Вісімці найбільших банків США не вистачає 120 млрд доларів.

Список глобальних системно значимих банків:

HSBC

JP Morgan Chase

Barclays

BNP Paribas

Citigroup

Deutsche Bank

Bank of America

Credit Suisse

Goldman Sachs

Mitsubishi UFJ FG

Morgan Stanley

Agricultural Bank of China

Bank of China

Bank of New York Mellon

China Construction Bank

Groupe BPCE

Groupe Crédit Agricole

Industrial and Commercial Bank of China Limited

ING Bank

Mizuho FG

Nordea

Royal Bank of Scotland

Santander

Société Générale

Standard Chartered

State Street

Sumitomo Mitsui FG

UBS

Unicredit Group

Wells Fargo

Коментарі
Додати коментар