До новин

НБУ висунув вимоги невеликим та середнім банкам України

13 листопада, 2015
Законодавство
НБУ висунув вимоги невеликим та середнім банкам України

Національний банк України висунув низку вимог до невеликих і середніх українських банків.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

НБУ зобов'язав невеликі і середні банки наростити до середини 2016 року капітал до 120 млн гривень, розкрити кінцевих власників, знизити частку інсайдерських кредитів і не займатися протизаконною діяльністю.

Такі рішення були прийняті очільниками Нацбанку за результатами зустрічі керівництва НБУ з керівниками 92 банків 3 і 4 груп за обсягом активів, що займають загальну частку на ринку близько 10%.

«Перед дрібними банками ми ставимо ряд вимог - збільшити до середини 2016 капітал до 120 мільйонів гривень, цей капітал має бути реальним; розкрити кінцевих власників банків; знизити частку інсайдерських кредитів і головне - не займатися протизаконною діяльністю. У НБУ нульова толерантність щодо схемних дій банків. Зараз Національний банк має можливість виводити такі банки з ринку протягом одного дня, навіть без етапу внесення до категорії проблемних», - застерегла голова Нацбанку Валерія Гонтарева.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Гонтарева доповість ГПУ про банкірів, чиї фінустанови стали банкрутами.

Коментарі
Додати коментар