До новин

Ліквідацію «Океану» погодила скандальна суддя, до роботи якої є питання

01 грудня, 2015
Ліквідація
Ліквідацію «Океану» погодила скандальна суддя, до роботи якої є питання

Господарський суд Миколаївської області під головуванням судді Тетяни Давченко прийняв рішення про початок ліквідації ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан», при цьому вказана суддя помічена в махінаціях та ігноруванні законної процедури призначення арбітражних керуючих.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на місцеве видання «НикВести».

Раніше Тетяну Давченко звинувачували у махінаціях, умисному затягуванні справ, відсутності аудіофіксації судових засідань і призначенні арбітражних керуючих в обхід законної процедури.

Нагадаємо, завод «Океан» був визнаний банкрутом 25 листопада.

Судовий розгляд відбувався за клопотанням близької до структур Вадима Новинського компанії «Консалтинг-Гамма».

«І цього разу, незважаючи на необгрунтовані кредиторські вимоги, компанія, близька до Новинського, змогла повторно порушити ліквідаційну процедуру і призначити арбітражного керуючого Ірину Сербину», - пишуть «НикВести».

При цьому для більшості кредиторів сам факт розгляду клопотання «Консалтинг-Гамма» став новиною. Багато хто з присутніх, чиї компанії не входять в «Смарт-холдинг», не були належним чином повідомлені про наявність такого клопотання та призначення його до розгляду.

Головою Господарського суду Миколаївської області є Костянтин Василяка.

Раніше суди трьох інстанцій дійшли висновку, що договір, на підставі якого виникли кредиторські вимоги в сумі 1,5 млрд гривень компанії «Консалтинг-Гамма» визнаний недійсним.

Про це свідчать рішення Вищого господарського суду України від 23 вересня 2015 року, Одеського апеляційного господарського суду від 30 вересня 2014 року, Господарського суду Миколаївської області від 28 травня 2014 року.

Борг ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» перед кредитором ТОВ «Консалтинг-Гамма» 1,5 мільярда гривень, що становить дві третини від загальної суми кредиторських зобов'язань. Цей борг виник у результаті продажу заводу «Океан» інвестиційних сертифікатів компанії з управління активами «Інвестиційний дім «Мегаполіс», також близької до «Смарт-холдингу».

Це зробило структуру Вадима Новинського головним кредитором підприємства, загальна сума підтверджених судом боргів становила близько 2,3 мільярда гривень.

Раніше «Консалтинг-Гамма» була співвласником заводу «Запоріжнерудпром», афілійованого зі «Смарт-холдингом», де офіційно зв'язок з цією компанією, як і взагалі з «Океаном», заперечують.

Вадим Новинський є народним депутатом України від партії «Опозиційний блок» і контролює роботу партійної організації в Миколаївській області.

У листопаді 2013 року завод «Океан» вже визнавався банкрутом, за клопотанням тієї ж «Консалтинг-Гамма». Але 13 травня 2014 року Вищий господарський суд України не дав структурам Новинського ліквідувати підприємство, скасувавши рішення миколаївського госпсуду.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд скасував угоду на 1,5 млрд грн, що призвела до неплатоспроможності заводу «Океан».

Коментарі
Додати коментар