До новин

Фонд держмайна оголосив перші електронні торги

10 грудня, 2015
Законодавство
Фонд держмайна оголосив перші електронні торги

Фонд державного майна України 29 грудня вперше проведе продаж низки об’єктів на аукціоні в електронній формі.

Оголошення про це розміщено у газеті «Відомості приватизації» № 60 від 7 грудня 2015 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

До продажу пропонується низка контейнерів для перевезень, що знаходяться на балансі ПрАТ «Науково-виробниче об’єднання «Етал» у Кіровоградській області. Аукціон в електронній формі заплановано на 29 грудня 2015 року на Універсальній товарно-сировинній біржі.

Аукціон проводиться відповідно до Порядку проведення в електронній формі продажу об’єктів малої приватизації на аукціоні, у тому числі й за методом зниження ціни, затвердженого наказом ФДМУ від 9 вересня 2015 року № 1325.

Як неодноразово зазначав Голова ФДМУ Ігор Білоус, Фонд запровадить нові форми продажу державного майна, серед яких і електронні аукціони. За словами керівника Фонду, сучасні технології продажу об’єктів приватизації дозволять залучити більш широке коло потенційних покупців, а відтак підвищити ефективність приватизації та збільшити надходження коштів до держбюджету.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фонд держмайна констатує, що керівники належних до приватизації держпідприємств навмисне занижують фінансові показники.

Коментарі
Додати коментар