До новин

Росія не виходитиме з МВФ через непорозуміння з боргом Януковича

11 грудня, 2015
Борги
Росія не виходитиме з МВФ через непорозуміння з боргом Януковича

Російська Федерація не вважає за потрібне виходити з Міжнародного валютного фонду незважаючи на останні рішення стосовно вирівнювання становища комерційних і суверенних позичальників країн, які мають підтримку фонду.

Про це заявив міністр фінансів Росії Антон Силуанов журналістам у четвер, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Що стосується відносин із МВФ, то ми є одним з ключових учасників фонду, ми не вважаємо за необхідне через складну ситуацію виходити із складу учасників фонду», - сказав він, відповідаючи на запитання про ймовірність виходу.

Російський чиновник зазначив, що МВФ «реалізує правильну політику, спрямовану на підтримку платіжного балансу, бюджету країн, що потребують фінансової допомоги, структурних реформ».

«Там дуже багато висококласних фахівців, які працюють у країнах, сприяють розвитку та фінансовій стабілізації. Це дуже важливий і потрібний інститут, особливо в нинішній непростій ситуації у світовій економіці», - сказав Силуанов.

На його думку виходити із складу фонду для Росії абсолютно недоцільно.

«Ми як були, так і залишимося учасниками цього важливого міжнародного фінансового інституту», - заявив він.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, МВФ вирішив продовжувати кредитувати Україну навіть в разі несплати боргу Януковича.

Коментарі
Додати коментар