До новин

Ліквідатора не пустили до приміщення збанкрутілого банку «Велес»

14 грудня, 2015
Ліквідація
Ліквідатора не пустили до приміщення збанкрутілого банку «Велес»

Уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію АТ «Банк Велес» був заблокований доступ до приміщення цієї кредитно-фінансової установи на вул. Героїв Севастополя, 48 у Києві.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВФО.

У фонді нагадали, що 10 грудня 2015 року Національний банк України прийняв постанову про ліквідацію банку, і ФГВ почав процедуру виведення банку з ринку. Ліквідатором було призначено Юрія Северина.

«Однак 11 грудня 2015 року о 9 годині уповноважена особа Фонду та працівники Фонду гарантування, не змогли приступити до виконання своїх обов’язків, оскільки група осіб разом з головою правління АТ «Банк Велес» Сергієм Рабчуком заблокувала допуск представникам Фонду гарантування в приміщення за вказаною юридичною адресою. С. Рабчук пояснив свої дії тим, що банк вже не знаходиться у цьому приміщенні. Він не надав підтверджуючих документів щодо нової юридичної адреси банку», - йдеться у повідомленні.

У ФГВ розповіли, що з метою відновлення законності та дотримання вимог законодавства України уповноважена особа Фонду викликала наряд поліції. Правоохоронцям повідомили, що відбувалась активна протидія уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію АТ «Банк Велес», який виконував покладені на нього службові обов’язки та мав законні, підтверджені повноваження.

Представники Фонду гарантування повідомили Національний банк про ситуацію, що склалася, а також подали заяву до Солом’янського РУМВС. Крім цього, готуються також заяви до інших правоохоронних органів.

У фонді нагадали, що частиною другою статті 342 Кримінального кодексу України передбачено покарання за скоєння злочину у вигляді опору уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб під час виконання цими особами покладених на них обов'язків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Національний банк України 10 грудня 2015 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «Банк Велес» за здійснення ризикової діяльності, систематичні порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу й підробку документації, а Фонд гарантування вкладів фізосіб на основі цього рішення розпочав дворічний процес ліквідації фінустанови.

Коментарі
Додати коментар