До новин

Внаслідок окупації Криму Росією «Нафтогаз» втратив 30 млрд грн

17 грудня, 2015
Збитки
Внаслідок окупації Криму Росією «Нафтогаз» втратив 30 млрд грн

НАК «Нафтогаз України» оцінив завдані окупацією Росією Криму збитки (без урахування збитків за нинішній рік) у 29,5 млрд грн, повернення яких НАК вимагатиме через міжнародні судові інстанції.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі компанії.

Збитки включають втрачені об’єкти, родовища та потенційні прибутки без підрахунку збитків за 2015 рік.

«За даними, підтвердженими міжнародними аудиторами, збитки «Нафтогазу» від припиненої діяльності у Криму лише за 2014 р. склали 13,8 млрд грн. Крім того, підтверджена аудиторами вартість втрачених активів у Криму становить 15,7 млрд грн», - заявляють в «Нафтогазі».

Уточнюється, що «Нафтогаз» втратив у Криму та на шельфі 15 родовищ нафти та газу, 3 перспективні площі покладів нафти та газу, Глібовське підземне газосховище, понад 1200 км магістральних газопроводів, 43 газорозподільчі станції, 29 одиниць плавзасобів, 4 плавучі бурові установки, серед яких дві сучасні високотехнологічні — «Петро Годованець» та «Незалежність», а також багато інших об’єктів виробничої інфраструктури.

«Крім того, втрачено можливість вести розробку родовищ, які містять близько 50 млрд куб. м газу, 3,5 млн тонн нафти та 1 млн тонн газоконденсату», - повідомляється в заяві.

У компанії заявляють, що домагатимуться через міжнародні судові інституції відновлення контролю над активами, втраченими внаслідок російської окупації Криму, та відшкодування всіх завданих збитків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Нафтогаз» недорахувався 20,9 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар