До новин

Гендиректор ХТЗ розповів про спроби знищення заводу

21 грудня, 2015
Банкрутство підприємств
Гендиректор ХТЗ розповів про спроби знищення заводу

Генеральний директор ПАТ «Харківський тракторний завод» Владислав Губін стверджує, що підприємство намагаються знищити.

Про це він заявив 17 грудня 2015 року на прес-конференції для журналістів, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Головною темою прес-конференції стала ситуація навколо найбільшого вітчизняного виробника сільгосптехніки, який сьогодні виявився на межі банкрутства і закриття.

За словами Губіна, в 1998 році Харківський тракторний завод взяв кредит під гарантії уряду України для закупівлі німецьких двигунів. Дана кредиторська заборгованість була реструктурована за рішенням суду та визначено графік її погашення.

Проте у червні 2015 року «справа про кредити» отримала новий розвиток. Суд першої інстанції виніс рішення на користь ХТЗ. Однак, 8 грудня 2015 року Харківський апеляційний адміністративний суд виніс рішення про необхідність негайного погашення АТ «ХТЗ» заборгованості за кредитами на суму понад 400 млн гривень.

«Незважаючи на те, що в останні два роки підприємство працює приносить прибуток, виплатити таку суму для нього не є можливим. Паралельно з цими подіями щодо керівництва ХТЗ різними правоохоронними органами порушуються кримінальні справи за ст. 191 «Розкрадання в особливо великих розмірах ввіреного державного майна», і протягом більше 5 місяців, керівництво і колектив заводу знаходиться під жорстким психологічним пресингом. Це дуже показово, оскільки у ХТЗ немає державного майна на балансі і немає жодної акції у власності держави. І про яке розкрадання може йти мова, не зовсім зрозуміло», - обурюється гендиректор ХТЗ.

Губін стверджує, що наразі підприємство почало відчувати фінансові труднощі у зв'язку з тим, що відбувається.

«Дилери, які купують нашу продукцію, перестають вносити передоплати, а партнери, які постачають на конвеєр сировину і матеріали, не постачають їх без оплати. Як наслідок, у нас є платіжний дефіцит, який може привести до невиплат заробітної плати, неможливість розраховуватися за енергоресурси, платити податки і т. д», - коментує ситуацію Губін.

За його словами у 2014 році чистий прибуток заводу склав 458 млн гривень.

«Ми вже вийшли на ринок Східної Європи. Але головний напрям для нас - Африка і Південна Америка», - повідомив гендиректор.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ХТЗ заявляє про безпідставність стягнення 553 млн гривень боргу.

Коментарі
Додати коментар