До новин

Влада Харкова просить парламент допомогти напівзбанкрутілим тепловим мережам міста

28 грудня, 2015
Законодавство
Влада Харкова просить парламент допомогти напівзбанкрутілим тепловим мережам міста

Міська влада просить парламент терміново розглянути в другому читанні законопроект №2706 «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення».

Відповідне звернення до Верховної Ради було прийнято 23 грудня 2015 року на сесії Харківської міської ради, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Причиною звернення до ВР стало те, що КП «Харківські теплові мережі», яке в даний час є постачальником теплової енергії в місті, опинилося на межі банкрутства.

Як говориться у зверненні, внесення значної кількості змін до чинних нормативно-правових актів погіршило фінансовий стан підприємств теплоенергетики. Так, до Закону України «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу» 23 червня були внесені зміни, якими з 1 вересня була скасована заборона на арешт коштів підприємств паливно-енергетичного комплексу.

«Як наслідок, 30 жовтня 2015 року управлінням державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Харківській області за скаргою кредиторів накладено арешт на всі рахунки, які відкриті КП «ХТМ» в установах банків на загальну суму 236,4 млн грн, яка підлягає стягненню на користь кредиторів. Станом на 1 грудня обсяг кредиторської заборгованості за спожиті енергоносії, охопленої рішеннями суду, становить 1 млрд 607,1 млн грн, в т.ч. основний борг - 1 млрд 173,7 млн грн, штрафні санкції - 433,4 млн грн, крім цього виконавчий збір - 160 млн грн», - скаржаться ініціатори звернення.

На думку депутатів, прийняття зазначених змін призвело до того, що підприємство в розпал опалювального сезону позбулося джерел фінансування основних статей витрат.

«В даний час на розгляді у Верховній Раді України знаходиться законопроект №2706 «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення». Розгляд та прийняття зазначеного законопроекту в другому читанні в редакції, прийнятій у першому читанні, зможе стабілізувати фінансовий стан підприємства і забезпечити стале проходження опалювального сезону 2015-2016 років», - сказано у зверненні до парламенту.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, тепломережу Мелітополя доводять до банкрутства.

Коментарі
Додати коментар