До новин

Антикорупційне бюро взялося за проблемний Східний гірничо-збагачувальний комбінат

29 грудня, 2015
Резонансні справи
Антикорупційне бюро взялося за проблемний Східний гірничо-збагачувальний комбінат

Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування стосовно службових осіб ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» за фактом закупівлі уранового концентрату в австрійського товариства Steuermann Investitions.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на депутатське звернення Сергія Лещенка, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«У НАБУ розглянуто Вашу заяву про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом закупівлі ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» уранового концентрату в австрійського товариства «Steuermann» Investitions - und Handelsgesellschaft mbH», а також щодо можливої причетності до вказаного кримінального правопорушення нардепа Миколи Мартиненка», - йдеться у відповіді.

У НАБУ наголосили, що 11 грудня 2015 року було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування стосовно службових осіб ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Заяву народного депутата Лещенка про вчинення аналогічного кримінального правопорушення долучено до матеріалів вказаного правопорушення.

«При цьому, викладені Вами доводи про можливу причетність до вказаного правопорушення депутата Мартиненка будуть перевірені під час розслідування», - йдеться у документі.

Нагадаємо, Австрійська Центральна прокуратура з боротьби з економічною злочинністю і корупцією перевіряє інформацію щодо можливих зловживань при торгівлі сировиною українських державних підприємств, а саме про те, що українське державне підприємство «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» закуповувало урановий концентрат у Казахстані за завищеною ціною через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Східний ГЗК не отримав розстрочку на сплату 2 мільйонів боргу до бюджету.

Коментарі
Додати коментар