До новин

З президентського сайту зникла петиція про позбавлення громадянства Новинського, – блогер

04 січня, 2016
Резонансні справи
З президентського сайту зникла петиція про позбавлення громадянства Новинського, – блогер

З сайту президента України зникла сторінка із петицією №16567 щодо позбавлення громадянства народного депутата Вадима Новинського за доведення ним до банкрутства Херсонського й Чорноморського суднобудівних заводів.

Про це у своєму блозі написав політтехнолог Олексій Курпас, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Після її реєстрації на сайті петицій майже три тижні не було можливості голосувати у зв'язку «з виявленими порушеннями при голосуванні». Потім все начебто налагодилося й «шанувальники таланту Вадика» активно почали підписувати пропозицію самому (президенту). За місяць до закінчення строку набору підписів петиції не вистачало всього 5 тисяч голосів і тут вона зникла», - обурюється Курпас.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що петиція на сайті президента про позбавлення Новинського українського громадянства набрала більше 17 тис. голосів.

У петиції вказувалися причини, за якими Новинського вимагали позбавити громадянства: приватизація і подальше виключення держави з реєстру власників найбільшого в Україні Інгулецького ГЗК; приватизація та подальше банкрутство Херсонського суднобудівного заводу; приватизація та подальше банкрутство Чорноморського суднобудівного заводу тощо.

Нагадаємо, Чорноморський суднобудівний завод - судноверф з найбільшим технічним потенціалом в Україні.

ЧСЗ разом з Херсонським суднобудівним заводом (ХСЗ) входить до Smart Maritime Group (SMG) - найбільший суднобудівний холдинг України, заснований у 2009 році для управління морегосподарського активами «Смарт-холдингу».

ЧCЗ завершив 2014 з чистим збитком 59,6 млн грн, тоді як в 2013-му отримав чистий прибуток 0,21 млн грн. Згідно з офіційним повідомленням ПАТ, непокритий збиток минулих років станом на 1 січня 2015 оцінювався в 215,32 млн грн.

Генеральний директор структурного підрозділу Smart Holding ТОВ «Смарт Мерітайм Груп» Василь Федін запевняв, що позови кредитора «Балаклавське рудоуправління» (контролюється Новинським) щодо банкрутства ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» та ПАТ «Херсонський суднобудівний завод» не впливають на виробничі можливості та кредитоспроможність підприємств.

Коментарі
Додати коментар