До новин

Заставну нерухомість банків передавати в управління не будуть

05 січня, 2016
Банкрутство фінустанов
Заставну нерухомість банків передавати в управління не будуть

У Фонду гарантування вкладів фізичних осіб вже немає можливості передавати проблемну банківську нерухомість, яка готується до продажу, в управління компаніям, що професійно займаються цим.

Про це розповів Андрій Шевченко, директор департаменту впровадження планів регулювання та управління активами неплатоспроможних банків Фонду, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Столична нерухомість».

«Згідно з чинним законодавством, мабуть, був би сенс замислюватися над передачею нерухомості в управління професіоналам і отримувати якийсь прибуток від її продажу, оскільки сам процес підготовки нерухомості до продажу займає 4 місяці, а ще відводиться час на підготовчі роботи з затвердження ліквідаційної маси - це ще від 3 до 6 місяців. Але з 1 січня правила змінюються. Так, на всі адміністративні дії відводиться всього місяць і ще місяць, якщо знайдуться інвестори - після цього відразу продаж і задоволення вимог кредиторів. Таким чином, значно скорочується той термін, на який ми могли б передавати нерухомість в управління», - зазначив чиновник.

Нагадаємо, на балансі Фонду гарантування вкладів перебуває більше тисячі об'єктів нерухомості, які дісталися йому від проблемних банків і які Фонд намагається продати.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ виставляє на продаж активи 22 збанкрутілих банків.

Коментарі
Додати коментар