До новин

Верховний суд вважає безпідставними заклики до звільнення всіх суддів

11 січня, 2016
Законодавство
Верховний суд вважає безпідставними заклики до звільнення всіх суддів

Верховний суд України зробив офіційну заяву стосовно поширення публічних закликів до звільнення всіх суддів.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі суду.

ВСУ вважає, що реформаторські ініціативи часто бувають радикальними, політично забарвленими та далекими від мети реформи. Тому не тільки для професійних юристів, але й для будь-якого громадянина, члена українського суспільства, важливо певною мірою критично сприймати гучні заяви про судову реформу, які роблять публічні особи.

«Реформаторські ініціативи, спрямовані на звільнення всіх суддів в Україні, – не нові. Вони були предметом прискіпливого аналізу та дискусій на національному рівні, в тому числі й у процесі роботи Конституційної Комісії, та не знайшли підтримки внаслідок своєї безпідставності», - йдеться у заяві.

У Верховному суді нагадали, що Конституційна комісія напрацювала, схвалила та подала президенту пропозиції конституційних змін у сфері правосуддя, які мають стати базисом для подальшого проведення судової реформи. Зазначені пропозиції схвалила Національна рада реформ, глава держави вніс відповідний законопроект до парламенту, Верховна Рада України 22 грудня 2015 року направила його до Конституційного Суду України для висновку. Більш того, проект змін до Конституції України в частині правосуддя, підготовлений Конституційною Комісією, одержав схвальні відгуки з боку Венеціанської комісії.

Коментарі
Додати коментар