До новин

80% держпідприємств знаходяться у стадії банкрутства, - Мінагрополітики

18 березня, 2015
Банкрутство підприємств
80% держпідприємств знаходяться у стадії банкрутства, - Мінагрополітики

Міністерство аграрної політики та продовольства України перевірило 571 державне агропідприємство та виявило, що лише 20% із них ведуть ефективну господарську діяльність, а решта знаходиться в стадії банкрутства або ліквідації й лише обтяжує бюджет держави.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі мінагрополітики.

"Вони давно вилучені з реальної економіки. Частина з них знаходиться у стадії ліквідації, інша — на стадії банкрутства, деякі просто перебувають у жахливому стані", — прокоментував результати фінансової діагностики держпідприємств міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.

З огляду на результати перевірки, голова міністерства ініціює роздержавлення 254 неефективних держпідприємств.

"Я вже ініціював роздержавлення 254 підприємств. З них 101 підприємство буде приватизоване через розпаювання. Відтак, більше 10 тис. членів трудових колективів отримають земельні та майнові паї. Ці активи буде повернуто до конкурентного реального ринку", - пояснив подальші кроки міністр.

Також, за його словами, ще на 158 підприємств очікує реорганізація, після якої їх кількість скоротиться до 10, і вони будуть приватизовані.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що всеохоплююча приватизація державних підприємств почнеться вже цього року.

Джерело фото: minagro.gov.ua

Коментарі
Додати коментар