До новин

В Австрії через борги у півмільярда євро збанкрутувала пов’язана з Клюєвими компанія

11 лютого, 2016
Банкрутство підприємств
В Австрії через борги у півмільярда євро збанкрутувала пов’язана з Клюєвими компанія

Банкрутство компанії Activ Solar, яка офіційно належить віденському адвокату Стефану Бенешу, а насправді пов’язана із Андрієм та Сергієм Клюєвим, наразі стало найбільшим у Австрії цього року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Deutsche Welle.

Компанія, яка вкладала в проекти сонячної електрогенерації в Україні, накопичила понад 503,4 млн євро боргів. Як наслідок - господарський суд Відня наказав компанії почати процес реструктуризації. В компанії 34-м кредиторам вже запропонували виплатити 20% від заборгованості протягом двох років.

Нині неплатоспроможна компанія Activ Solar на 100% належить віденському адвокату Стефану Бенешу. Главою компанії значиться Каве Ертефая - зять Сергія Клюєва.

З екс-регіоналами Сергієм та Андрієм Клюєвими Activ Solar пов’язують уже давно. Утім, самі вони це категорично відкидають і неодноразово заявляли, що продали її.

Як відомо, Андрій Клюєв був головою Адміністрації президента України Віктора Януковича та членом Партії регіонів. Його брат Сергій був депутатом Верховної Ради від тієї ж політсили.

Після того, як він втратив депутатську недоторканність минулого року, Сергій Клюєв вирішив залишити країну, ймовірно, побоюючись арешту. Вважається, що він і його брат переховуються в Росії.

За даними австрійських ЗМІ банкрутство Activ Solar з 503,4 мільйона євро боргів є поки що найбільшим в Австрії від початку 2016 року.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, минулого року госпсуд Запорізької області розпочав процедуру банкрутства Заводу напівпровідників австрійської компанії Activ Solar, яку пов'язують з колишнім секретарем РНБО і колишнім керівником Адміністрації президента Андрієм Клюєвим.

 

Читайте також: Українська сонячна енергетика: фаза затемнення

Коментарі
Додати коментар