До новин

Суд відмовив Антикорупційному бюро в арешті рахунків «Енергомережі»

04 березня, 2016
Резонансні справи
Суд відмовив Антикорупційному бюро в арешті рахунків «Енергомережі»

Господарський суд міста Києва відмовився накласти арешт на кошти компанії «Енергомережа» у сумі 38,823 млн гривень, які знаходяться на рахунках «Ощадбанку».

Про це йдеться у відповідній судовій ухвалі, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Позивачем у даній справі виступало Національне антикорупційне бюро. Відповідачами - ВАТ «Запоріжжяобленерго», ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» та ПрАТ «ХК «Енергомережа».

«В обґрунтування заяви НАБУ зазначало, що у випадку визнання судом недійсним договору про відступлення права вимоги у «Енергомережі» виникне обов'язок з повернення 38,823 млн гривень, які в подальшому мають бути зараховані на рахунок «Запоріжжяобленерго» із спеціальним режимом використання як оплата за поставлену електричну енергію», - йдеться у матеріалах справи.

Також бюро вимагало стягнути з зазначених компаній 137,961 тис. гривень.

Суд відмовився накладати арешт на рахунки «Енергомережі» та стягувати вказані 137,961 тис. гривень.

Раніше НАБУ подало до суду 4 позовних заяви про визнання недійсними договорів відступлення права вимоги між «Запоріжжяобленерго», в якому державі належить більше 60% акцій, і приватною компанією «Енергомережа».

«Згідно з договорами, відбулася заміна кредитора у зобов'язаннях на загальну суму 346, 2 млн гривень, які мали надійти від великих споживачів електроенергії. В результаті незаконно укладених договорів право держави на вимоги боргу за спожиту електроенергію в розмірі 346,2 млн гривень було передано приватній фірмі, що суперечить чинному законодавству», - йшлося у заяві.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, скандальна «Енергомережа» викуповує борги у державної «Центренерго» через підставних кредиторів.

Коментарі
Додати коментар