До новин

МЗС винайме юристів для захисту інтересів України в спорі щодо боргу Януковича

10 березня, 2016
Борги
МЗС винайме юристів для захисту інтересів України в спорі щодо боргу Януковича

Кабінет міністрів України уповноважив Міністерство закордонних справ здійснювати закупівлі юридичних послуг для ефективного захисту інтересів України у Високому суді Лондона щодо спору з РФ стосовно боргу Януковича на 3 млрд доларів.

Про це йдеться в розпорядженні № 141-р, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«З метою належного та ефективного захисту прав та інтересів України у справі за позовом компанії Law Debenture Trust Corporation, яка працює в інтересах Мінфіну РФ, щодо держборгу України, дозволити Міністерству закордонних справ України здійснювати закупівлю юридичних послуг із застосуванням переговорної процедури закупівлі відповідно до закону «Про здійснення держзакупівель», - йдеться в документі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна подала до Високого суду Англії підтвердження про отримання нею процесуальних документів в якому заявила про свій намір заперечувати заборгованість перед РФ. Для представництва України у цьому провадженні Мінфін України залучив Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, провідну міжнародну юридичну фірму, що спеціалізується на представництві у судах.

17 лютого 2016 року Росія подала позов проти України до Високого суду Лондона через невиплату трьох мільярдів доларів боргу.

Як відомо, цю суму уряд Азарова взяв у Росії в борг в кінці 2013 року. У 2015 році Україна реструктурувала всі свої борги крім цього, оскільки Росія відмовилася вести відповідні переговори.

У кінці грудня 2015 року президент Росії Володимир Путін доручив Силуанову подати позов проти України через цей борг.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Україна доведе в суді, що борг Януковича був хабарем.

Коментарі
Додати коментар