До новин

Готується глобальний план санації «Укрнафти»

11 березня, 2016
Санація
Готується глобальний план санації «Укрнафти»

Ігор Коломойський 21 лютого зустрічався із президентом Петром Порошенком у Києві, щоб обговорити «проблеми, які накопичилися», зокрема, питання можливої санації «Укрнафти», що потопає в багатомільярдних боргах.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Українську правду».

За інформацією видання, один із керівників фракції «Відродження» Віталій Хомутиннік довго домовлявся про зустріч Коломойського й Порошенка. Порошенко гарантував Коломойському особисту безпеку – і бізнесмен 20 лютого прилетів із Женеви.

За кілька днів візиту він зустрівся і з президентом, і з головою його адміністрації Борисом Ложкіним, і з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Секретаріат Кабміну раніше пояснював, що Яценюк і Коломойський зустрічалися щодо питань компанії «Укрнафта» 21 лютого.

Голова МВС Арсен Аваков розповів, що обговорювали погашення боргів «Укрнафти» перед бюджетом, зустрічні позови приватних акціонерів за добутий газ, взаємодію з «Укртранснафтою» і взаємодію акціонерів у «Укртатнафті».

Директор «Укрнафти» Марк Роллінз на нараді сказав, що компанія готова розглянути план реструктуризації боргу, але не під 36% річних, а під меншу ставку.

А Коломойський нагадав про 10,5 млрд кубометрів газу, які НАК «Нафтогаз» начебто вкрав у «Укрнафти» за різних урядів і за які олігарх у лондонському суді домагається $5 млрд.

Коломойський запропонував, щоб «Нафтогаз» повернув цей газ, який «Укрнафта» могла б подати за вигідною ціною – і розплатитися з боргами. Але бізнесмен запропонував ціну $200 за кубометр, а «Нафтогаз» – максимум $50. У підсумку сторони не змогли домовитися.

Поки «Нафтогазу» запропонували підготувати глобальний план санації «Укрнафти» й зустрітися на повторній нараді найближчим часом.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ВАСУ дозволив фіскальній службі стягнути з «Укрнафти» 28,5 млн грн.

Коментарі
Додати коментар