До новин

Петренко спитає Дисциплінарну комісію, чому вона ховається від журналістів

15 березня, 2016
Законодавство
Петренко спитає Дисциплінарну комісію, чому вона ховається від журналістів

Журналіст інформаційного порталу Банкрутство & Ліквідація взяв у міністра юстиції Павла Петренка бліц-інтерв’ю.

Сьогодні були оприлюднені дані дослідження щодо оцінки якості адміністративних послуг Міністерства юстиції, які проводилося Агентством США з міжнародного розвитку та Центром політико-правових реформ. Згідно їх висновку, 94% українців задоволені послугами з реєстрації. В цьому Мін'юст досяг успіху. А як планується удосконалювати правила роботи у царині банкрутства?

Насправді, це цілий блок реформ. Він дуже складно рухається через парламент. Ми з експертами EasyBusiness ще минулого року розробили низку законопроектів, але ми поки що не бачимо підтримки у цьому питанні з боку парламенту.

Тобто всі пропозиції Мін'юсту щодо вдосконалення правил гри в галузі банкрутства затримуються через народних депутатів?

Я так розумію, там дуже серйозне лобі, яке складається з тих, хто користується певними прогалинами у діючому законі. Тому йде супротив. Але ми будемо це міняти.

А як Ви оцінюєте роботу Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих при Мін'юсті. До нашої редакції часто надходять скарги, в яких стверджується, що вона перетворилася в корупційний орган, який вимагає хабарі з арбітражних керуючих…

До складу Дисциплінарної комісії входять представники спільноти арбітражних керуючих. І фактично ця комісія є незалежною, тому що більша її частина – це арбітражні керуючі. Якщо самі арбітражні керуючі, сама спільнота між собою не може самоорганізуватися, то на це міністерство не має впливу. Але я думаю, об’єктивна причина таких скарг в тому, що Дисциплінарна комісія застосовує санкції до арбітражних керуючих. І завжди є незадоволені, навіть серед тих, хто порушує закон. Тому в рамках тих реформ, які ми пропонуємо у галузі банкрутства, ми хочемо зробити і реформу дисциплінарних умов для арбітражних керуючих. Зробити цей орган незалежним.

А чому вони закриті для представників преси? Чому не пускають на свої засідання журналістів?

Я, до речі, теж задам їм це питання!

Коментарі
Додати коментар