До новин

Ще три російські банки «померли»

18 березня, 2016
Банкрутство фінустанов
Ще три російські банки «померли»

Банк Росії відкликав ліцензію у трьох банків — Національного корпоративного банку, банку «Катерининський» та АКБ «1 банк».

Про це йдеться на сайті російського регулятора, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Відкликання ліцензії у Нацкорпбанка пов’язане з тим, що йог окерівництво підозрюєтьсяу відмиванні грошей, одержаних злочинним шляхом. Крім того, Нацкорпбанк допускав

порушення банківського законодавства і нормативів при оцінці кредитного ризику. Розмір власних коштів кредитної організації знизився до критичного рівня.

Банк «Катерининський» займав 493-е місце в банківській системі Росії. Причинами відкликання ліцензії також названі недотримання вимог законодавства у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинних шляхом, а також високоризикована кредитна політика, пов'язана з розміщенням грошових коштів в низькоякісні активи.

АКБ «1 банку» неадекватно оцінював прийняті ризики при незадовільному якості активів. Належна оцінка кредитного ризику і достовірне відображення вартості активів банку призвели до виникнення у кредитної організації підстав для здійснення заходів з попередження неспроможності.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, раніше збанкрутували російські банки «Інтеркоммерц», Альта-банк, «Міленіум», «Регнум», «Банкірський дім» та АКБ «Акція» і Внешпромбанк.

Коментарі
Додати коментар