До новин

Греція не домовилась з кредиторами

23 березня, 2016
Борги
Греція не домовилась з кредиторами

Греція не змогла домовитися з кредиторами про черговий транш.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Bloomberg.

У неділю, 20 березня, завершився черговий раунд переговорів уряду Греції з кредиторами. Домовитися про умови надання країні чергового траншу фінансової допомоги сторонам не вдалося багато в чому із-за того, що більшість країн кредиторів нині більше стурбовані хвилею нелегальної міграції на континент.

Переговори продовжаться 2 квітня, після перерви на святкуванні католицької Пасхи. За словами представника Європейської Комісії, під час минулої зустрічі сторонам все-таки вдалося досягти прогресу в питаннях податкових надходжень та пенсійної реформи. Продуктивність минулої зустрічі також підтвердив міністр фінансів Нідерландів Єрун Дейселблом.

Затягнуті переговори про надання нового траншу фінансової допомоги створюють додатковий тиск на Грецію, економіка якої зараз і без того відчуває негативний вплив потоку нелегальних біженців - більше мільйона людей за останні 15 місяців.

Країні, яка першою попросила фінансової допомоги у 2010 році, зараз необхідно домовитися з кредиторами про зміни в цілому ряді сфер. Серед них оподаткування і рішення проблеми з безповоротними банківськими кредитами. В обмін Греція отримає полегшення боргового тягаря і зможе вивільнити додаткові кошти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після вступу в силу міграційного угоди між ЄС і Туреччиною з'явилися перші складності його реалізації.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, МВФ попередив Україну про замороження співпраці.

Коментарі
Додати коментар