До новин

Апеляційний суд підтвердив правомірність постанови про ліквідацію Профін Банку

25 березня, 2016
Резонансні справи
Апеляційний суд підтвердив правомірність постанови про ліквідацію Профін Банку

Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність постанови правління Національного банку України про ліквідацію ПАТ «Профін Банк».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

Національний банк виявив здійснення ризикової діяльності ПАТ «Профін Банк», що призвело до неодноразового застосування регулятором до банку заходів впливу за порушення вимог законодавства з питань фінансового моніторингу. У зв’язку з цим 19 січня 2015 року фінустанову було віднесено до категорії неплатоспроможних, а 15 квітня 2015 року прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.

Компанія «Ксеронія Лімітед» позивалась до Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, вимагаючи визнати неправомірною ліквідацію зазначеного банку. Проте Окружний адміністративний суд відмовив позивачу у задоволенні позову. Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 23 березня 2016 року рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Крім того, Вищий адміністративний суд України підтвердив правомірність прийняття Національним банком постанови щодо неплатоспроможності ПАТ «Профін Банк».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, український бізнес втратив у збанкрутілих банках 25% своїх коштів.

Коментарі
Додати коментар