До новин

НБУ розкрив, що у нього закладено під рефінанс

29 березня, 2016
Банкрутство фінустанов
НБУ розкрив, що у нього закладено під рефінанс

Національний банк України (НБУ) оприлюднив перелік заставного майна проблемних банків за кредитами рефінансування, значна частина якого займає інфраструктура паливного ринку (АЗС, нафтобази, обладнання та нафтопродукти).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За даними регулятора, на сьогодні в заставі знаходяться понад 37 АЗС, дві нафтобази (в селі Забуяння Київської області і в окупованому Росією Криму), нафтоперевалка в Херсоні (за рішенням суду Одеси управляє Понпеї), а також обладнання для АЗС, світлі і темні нафтопродукти .

Як уточнюють в НБУ, опублікований перелік застав по кредитам рефінансування «тимчасово без врахування портфелю ПАТ "Надра" та ПАТ "Дельта банк"».

Повний перелік дивись тут.

Як повідомляють в НБУ, основними його боржниками, які віддали в заставу майно, були «Банк Форум», «Златобанк», «Банк Київська Русь» і «Реал Банк». Також в переліку заставного майна регулятора є земельні ділянки, нерухомість, різні товари, цінні папери, авто та ін.

Раніше повідомлялося, що в Україні за січень-лютий 2016 року загальний обсяг заборгованості неплатоспроможних банків перед НБУ зріс на 4,42 млрд грн, або на 8,6%, - до 55,55 млрд грн.

НБУ на офіційному сайті опублікував перелік застав по кредитам рефінансування, які йому передали банки-банкрути. Йдеться про майно та майнові права.

Коментарі
Додати коментар