До новин

Фонд держмайна вдруге продає скандальне військове НДІ

05 квітня, 2016
Резонансні справи
Фонд держмайна вдруге продає скандальне військове НДІ

Фонд державного майна України розпочав підготовку до продажу збиткового ПАТ «Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів», раніше проти такого продажу заперечувала військова прокуратура.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФДМУ.

Управління конкурсного продажу та біржової діяльності ФДМУ готує на продаж 94,443% акцій НДІ.

Раніше очільник ФДМУ Ігор Білоус повідомляв, що НДІ давно не отримує ніяких замовлень і не виробляє не те що стратегічної – а й навіть бодай просто корисної продукції, а територія держпідприємства повністю занедбана.

Нагадаємо, конкурс на приватизацію Науково-дослідного інституту електромеханічних приладів Фондом держмайна вже проводився, проте прокуратура тоді звинуватила ФДМУ у тому, що нібито Фонд продав стратегічно важливе підприємство разом з землею та ще за заниженою вартістю. Результати аукціону було скасовано.

«Разом з ГПУ і ДЦ «Укроборонпром» ми почали перевірку і інвентаризацію НДІ», - заявляв Білоус у грудні 2015 року.

За останні майже чотири роки підприємство демонструвало хронічну збитковість діяльності. В першому півріччі 2015 року збитки досягли 4,82 млн гривень.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Білоус звинуватив військову прокуратуру в перешкоджанні законній приватизації збиткового НДІ.

Коментарі
Додати коментар