До новин

Кабмін затвердив статутний капітал Укрексімбанку

05 квітня, 2016
Законодавство
Кабмін затвердив статутний капітал Укрексімбанку

Український уряд 30 березня 2016 року затвердив статут державного АТ «Укрексімбанк» у новій редакції відповідно до вимог законодавства, а також статутний капітал фінустанови у сумі 31,008 млрд гривень.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну № 235, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Для забезпечення ефективності діяльності АТ «Укрексімбанк», реалізації рішення Кабінету Міністрів щодо подальшої капіталізації банку на суму понад 9,3 млрд грн. з метою підвищення його надійності та фінансової стійкості, а також з урахуванням змін до діючого законодавства Кабмін затвердив нову редакцію статуту «Укрексімбанку», - зазначено в документі.

Статутний капітал банку встановлено в розмірі 31 008 040 850 (тридцять один мільярд вісім мільйонів сорок тисяч вісімсот п’ятдесят гривень).

Наявність збитків у банку не є перешкодою для оголошення підписки на акції та збільшення статутного капіталу банку, а зменшення статутного капіталу банку здійснюється шляхом зменшення номінальної вартості акцій.

Нагадаємо, Укрексімбанк у 2014 році спрацював зі збитком у 11,25 млрд гривень, а за 9 місяців 2015 року збиток фінустанови перевищив 8 млрд гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Укрексімбанк ліквідує 2 філії на Донбасі.

Коментарі
Додати коментар