До новин

На «Укрзалізницю» чекають масштабні скорочення, - джерело

15 квітня, 2016
Резонансні справи
На «Укрзалізницю» чекають масштабні скорочення, - джерело

Призначення на посаду директора ПАТ «Укрзалізниця» поляка Войцеха Балчуна (Wojciech Balczun), якого рекомендує на цю посаду Міністерство економічного розвитку і торгівлі, призведе до масових звільнень і масштабної приватизації активів української залізниці.

Про це виданню «Апостроф. Економіка» розповіло джерело в МЕРТ, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

На думку співрозмовника видання, Балчун не має достатнього досвіду для вирішення проблемних питань «Укрзалізниці», оскільки його основною спеціалізацією є кадрова і фінансова оптимізація підприємств.

«Досить складно порівнювати за масштабами українську залізницю та польського залізничного перевізника PKP Cargo S. A. Ключовим чинником у виборі кандидатури Войцеха Балчуна стала його готовність до 50-відсоткового скорочення штату «Укрзалізниці», уміння «вирішувати питання» з профспілками і проводити фінансову оптимізацію активів для їх подальшої приватизації», - зазначив представник МЕРТ.

Співрозмовник нагадав, що в ситуації падіння обсягів вантажоперевезень внаслідок транзитного протистояння з Росією і скорочення обсягів промислового виробництва інших варіантів оптимізувати фінансовий стан ПАТ «Укрзалізниця» немає.

За даними польських ЗМІ, Балчун особисто об'їжджав регіональні відділення PKP, де переконував співробітників, що єдиним варіантом для залізничного перевізника є хвороблива реструктуризація, внаслідок чого буде звільнено частину працівників. Профспілки протестували проти цього, але зрештою погодилися з позицією Балчуна. На той момент у PKP Cargo працювало 44 тис. осіб. Після реструктуризації залишилося 25 тис. співробітників.

За інформацією ПАТ «Укрзалізниця», на початок 2015 р. чисельність співробітників компанії становила 308,7 тис. осіб. Таким чином, під скорочення можуть потрапити понад 150 тис. залізничників.

Фінансова оптимізація не повинна торкнутися самого Войцеха Балчуна. За заявою глави МЕРТ Айвараса Абромавичуса, його зарплата складе 1,5 млн дол.

«Звісно, що за розчищення «авгієвих стаєнь» польський кандидат зажадав фінансової компенсації. Навряд чи в PKP Cargo S. A. або в LOT (польські авіалінії), де сьогодні працює Балчун, він міг розраховувати на такий оклад. На тлі середньої зарплати в «Укрзалізниці» на рівні 5 тис. грн і загрози масових скорочень діяльність пана Балчуна навряд чи знайде підтримку в українських залізничників», - підкреслив чиновник МЕРТ.

Як повідомлялося, конкурс з відбору керівника ПАТ «Укрзалізниця» стартував у лютому 2016 р. На нього було подано заявки від 31 кандидата (восьмеро іноземців та 23 українці).

Протягом березня МЕРТ проводив співбесіди з кандидатами і рекомендував номінаційному комітету п'ятьох кандидатів. До шорт-листа претендентів увійшли лише іноземці: Войцех Балчун, Девід Джон Пірсін, Мацей Овчарек, Андрій Сірко-Галущенко і Даніель Круш. Номінаційний комітет повинен був визначитися до 29 квітня.

11 квітня було обрано головного претендента на нового керівника «Укрзалізниці», його призначення рекомендовано Кабміну. У разі затвердження урядом головою правління найбільшої держкомпанії в транспортному секторі стане екс-керівник Польської залізниці Войцех Балчун.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Пивоварський прогнозує «Укрзалізниці» мільярдні збитки.

Коментарі
Додати коментар