До новин

В Україні активізувались шахраї, що обманюють вкладників збанкрутілих банків

20 квітня, 2016
Банкрутство фінустанов
В Україні активізувались шахраї, що обманюють вкладників збанкрутілих банків

Фонд гарантування застерігає вкладників банків-банкрутів від співпраці з шахрами, які обіцяють допомогти в поверненні коштів із банків-банкрутів.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

ФГВФО застерігає вкладників неплатоспроможних банків: активізувались шахраї, які пропонують свої послуги у сприянні позачергового повернення коштів із неплатоспроможних банків. Зокрема, за словами уповноваженої особи на ліквідацію ПАТ «Укрінбанк» Ірини Білої, останнім часом з такими пропозиціями до клієнтів цього банку наполегливо почали звертатись різноманітні юридичні фірми, колекторські та фінансові компанії.

«Будьте уважні та не спокушайтесь на подібні пропозиції, адже будь-якого іншого способу повернення розміщених в неплатоспроможному ПАТ «Укрінбанк» гарантованих вкладів або задоволення кредиторських вимог крім пред’явлення кредиторських вимог у межах процедури ліквідації ПАТ «Укрінбанк», не існує. Ця процедура чітко виписана у Законі України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», - зазначила Біла.

Вона підкреслила, що відповідно до законодавства всі кредитори, чиї вимоги були заявлені у встановлений строк (ч. 5 ст. 45 ЗУ «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб») та включені до реєстру акцептованих вимог кредиторів, матимуть можливість задовольнити свої вимоги за рахунок реалізації сформованої Фондом ліквідаційної маси неплатоспроможного банку в порядку та черговості, передбаченої ст. 50, 51, 52 Закону.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд підтвердив незаконність визнання Укрінбанку неплатоспроможним.

Коментарі
Додати коментар