До новин

ГПУ шукає «втрачені» Надра Банком мільярди

21 квітня, 2016
Банкрутство фінустанов
ГПУ шукає «втрачені» Надра Банком мільярди

Протягом першого кварталу 2015 року Надра Банк штучно скоротив кредитний портфель на 8 млрд гривень та 1 млрд доларів.

Така інформація міститься в ухвалі Печерського районного суду міста Києва від 18 квітня 2016 року по справі № 757/17536/16-к, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Суд надав доступ і право вилучення співробітниками Генпрокуратури особистих справ менеджментом ПАТ «КБ «Надра», включаючи особисті справи голови правління, чотирьох членів правління, головного бухгалтера та трьох десятків керівників самостійних структурних підрозділів.

Як випливає з документу, Головне слідче управління ГПУ здійснює досудове розслідування за фактом привласнення майна Надра Банку особливо великих розмірах.

Так, правоохоронці з’ясували, що протягом 2014 року банк отримав від регулятора 3,3 млрд гривень для підтримки ліквідності.

У той же час досудовим розслідуванням встановлено, що у подальшому, з метою доведення банку до категорії неплатоспроможного, тільки за перший квартал 2015 року шляхом дроблення вкладів фізичних осіб та виведення коштів юридичних осіб був зменшений кредитний портфель фінустанови на суму, що перевищила 8 млрд гривень і 1 млрд доларів.

Такі дії посадових осіб фінустанови призвели до того, що в лютому 2015 році на підставі рішення регулятора Надра Банк був визнаний неплатоспроможним, був позбавлений ліцензії на підпав під ліквідацію. Причина банкрутства — недокапіталізація у відповідності з вимогами стрес-тестування.

«Клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Довгальова І.В. про тимчасовий доступ до документів- задовольнити. Надати слідчому слідчої групи Довгальову Ігорю Валерійовичу та старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Беховцю Олексію Володимировичу, тимчасовий доступ та дозвіл на вилучення завірених належним чином копій документів, які знаходяться у володінні та зберігаються у приміщенні ПАТ «КБ «Надра», - йдеться в рішенні суду.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ продає нерухомість банку «Надра» в трьох містах.

Коментарі
Додати коментар