До новин

У "Хрещатику" відбувалась організована злочинна діяльність, - НБУ

21 квітня, 2016
Резонансні справи
У "Хрещатику" відбувалась організована злочинна діяльність, - НБУ

Національний банк України надіслав на адресу правоохоронних органів листа щодо окремих питань діяльності ПАТ КБ "Хрещатик", яким були надані відомості, що можуть свідчити про організовану злочинну діяльність в банку.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі НБУ.

Зокрема, Національний банк України зазначив, що проблеми в банку активізувались після того, як в кінці березня - на початку квітня юридичними особами здійснено операції з поточної діяльності, у т. ч. перерахування коштів на свої рахунки в інші банки на загальну суму 840 млн грн.

Після цього, 4 квітня 2016 року встановлено факти здійснення банком у вихідні дні операцій з "дроблення" коштів юридичними особами з подальшим перерахуванням на поточні рахунки фізичних осіб на загальну суму 23 млн грн.

Крім того, окремими клієнтами ПАТ КБ "Хрещатик" 4 квітня здійснено погашення кредитної заборгованості приватних підприємств, пов'язаних з акціонерами банку, на суму понад 600 млн грн. Джерелами погашення кредитної заборгованості позичальників були перерахування з рахунків юридичних та фізичних осіб, у т. ч. надання поворотної фінансової допомоги. Внаслідок проведених операцій банк вивільнив з-під застави ліквідне майно – цінні папери, іпотеку, цілісні майнові комплекси та земельні ділянки.

"Ураховуючи те, що зазначені вище відомості можуть свідчити про організовану злочинну діяльність, надсилаємо вказану інформацію для розгляду та відповідного реагування. Про результати розгляду отриманої інформації просимо поінформувати Національний банк", - йдеться в листі.

На думку Національного банку України, саме такі дії пов'язаних осіб привели до погіршення фінансового стану банку, показали небажання окремих акціонерів рятувати ПАТ КБ "Хрещатик" та мають вплив на виконання ПАТ КБ "Хрещатик" своїх зобов’язань перед іншими кредиторами (юридичними  та/або фізичними особами, в тому числі які мають депозити понад 200 тис. грн).

Коментарі
Додати коментар