До новин

Невдала санація державного дослідного заводу ННЦ «ХФТІ»: підприємство ліквідують

04 травня, 2016
Ліквідація
Невдала санація державного дослідного заводу ННЦ «ХФТІ»: підприємство ліквідують

Господарський суд Харківської області 26 квітня 2016 року визнав банкрутом й розпочав процедуру ліквідації ДП Дослідний завод ННЦ «ХФТІ» НАН України у зв’язку з тим, що строк санації підприємства вичерпано.

Про це йдеться у відповідній судовій постанові у справі № 922/3425/13, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 17 червня 2014 року було введено відносно ДП «Дослідний завод Національного наукового центру «Харківський фізико - технічний інститут» процедуру санації.

Кілька разів суд подовжував терміни санації. 24 березня 2015 року було затверджено план санації підприємства.

«Законодавчо встановлений строк проведення процедури санації вичерпано, а отже, вказане дає суду підстави для відмови в задоволенні клопотання про продовження строків проведення процедури санації», - йдеться в судових матеріалах.

Ліквідатором майна призначено арбітражного керуючого Сергія Солдаткіна

Граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника – два місяці.

Директор заводу Віталій Макаренко визнав, що підприємство ще з 2012 року мало заборгованість по зарплаті і в Пенсійний фонд у розмірі 600 тис. гривень. Заборгованість по зарплаті вдалося погасити, але домовитися про скасування пені на заборгованість у ПФ і податкову не вийшло.

«Завод і так ледве тримався на плаву, а пеня остаточно погіршило наше становище. В результаті ПФ домігся визнання підприємства банкрутом», - зазначив Макаренко.

За його словами, він планує зберегти завод як виробничий комплекс, здаючи його в оренду.

«Будемо разом з ліквідатором шукати можливості здавати в оренду виробничі площі і таким чином створювати робочі місця. Сподіватися, що виробничі площі хтось купить, не варто», - додав керівник.

Він також підкреслив, що завод керується Академією наук України, проте за 25 років з академії на підприємство жодного разу ніхто не завітав.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, стартувала ліквідація державного НДІ фарфоро-фаянсової промисловості.

Коментарі
Додати коментар