До новин

ФГВ дозволив Бахматюку спустошити банк «Фінансова ініціатива», - ЗМІ

12 травня, 2016
Банкрутство фінустанов
ФГВ дозволив Бахматюку спустошити банк «Фінансова ініціатива», - ЗМІ

Олег Бахматюк за допомогою сумнівної схеми вивів гроші зі свого банку «Фінансова ініціатива», а Фонд гарантування вкладів фізосіб не побачив в його діях нічого протизаконного.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на розслідування «Наші гроші».

«Літо 2015 року. Банк Фінансова ініціатива Бахматюка - висушений кредитами, що пішли на його компанії. В нього введена держадміністрація Фонду гарантування вкладів. На птахофабриці Бахматюка у прифронтовій Волновасі збирають співробітників. Погрожують не виплатити зарплату, яка взагалі штука важлива, а для людей в двох кроках від війни - особливо. Погрозами їх змушують оформити доручення на головбуха цього «курятника». А вона спішно склепленим договорами позики - виводить з «Фінініціатіви» гроші, переводить їх на особисті рахунки співробітників. Які, зрозуміло, в очі цих грошей не бачили», - зазначає журналіст Денис Бігус.

В цей момент в банку вже працює тимчасова адміністрація Фонду гарантування, яка чомусь не помічає таких дій Бахматюка.

«Ну а потім йде в бюджет, витягнути звідти компенсацію депозитів вкладникам», - резюмує Бігус.

З «Фінініціативи» виводять гроші вже ПІСЛЯ того, як банк переходить під контроль Фонду гарантування вкладів. Фонд на секундочку сліпне і «курник» Бахматюка у Волновасі в цей момент виводить звідти залишок уже державних грошей.

«Після того, як всі гроші виведені настає приємний момент - банк передають ФГВ, щоб він повернув вкладникам їхні гроші. Повернув з бюджету, зрозуміло. Ні, в ідеалі - ФГВ роздає вкладникам депозити, потім продає майно банку та повертає гроші в бюджет. Але в банку нічого немає. Тому ФГВ «позичає» з бюджету ще і ще. І зараз висить той самий 61 мільярд гривень. По суті, всі скинулися, щоб товариш Бахматюк, наприклад, не переживав», - обурюється журналіст.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, чергова група вкладників банку-банкрута «Фінансова ініціатива почала отримувати відшкодування від ФГВ.

Коментарі
Додати коментар