До новин

Міненерговугілля ліквідує 11 шахт

27 травня, 2016
Ліквідація
Міненерговугілля ліквідує 11 шахт

Міністерство енергетики і вугільної промисловості має намір ліквідувати 11 державних шахт і ще 15 «витягнути» зі збитків для подальшої приватизації.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву очільник міністерства Ігоря Насалика, яку він зробив в межах презентації на енергетичному конгресі проекту плану дій міністерства.

«11 шахт піде на ліквідацію. 15 шахт ми відібрали і плануємо вивести їх на нульову рентабельність або прибутковість, щоб запропонувати на приватизацію», - сказав міністр.

Міністр додав, що 7 перспективних шахт, за планами, залишиться у держвласності.

Насалик, вважає, що виведення державних шахт на беззбитковість може зайняти від  6 до 10 місяців.

Нагадаємо, 31 березня Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому законопроект, згідно з яким 350 мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених для Міненерговугілля, будуть спрямовані не на реструктуризацію державних вугільних підприємств, а на їх підтримку.

12 травня 2016 року Насалик заявив, що Туреччина зацікавлена в приватизації українських шахт і готова інвестувати у розвиток вугільної галузі України.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на збиткових шахтах «Львіввугілля» обіцяють скоротити борги із зарплати на 40%.

Коментарі
Додати коментар