До новин

Суд зобов'язав «Київенерго» сплатити «Нафтогазу» 75 млн грн боргу

31 травня, 2016
Борги
Суд зобов'язав «Київенерго» сплатити «Нафтогазу» 75 млн грн боргу

Київський апеляційний господарський суд задовольнив позовні вимоги НАК «Нафтогаз України» та зобов'язав ПАТ «Київенерго» сплатити 75 млн грн боргу за газ, використаний у 2013 році.

Про це розповіла прес-секретар Київського апеляційного господарського суду Наталя Мельник, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Укрінформ».

«Рішенням Господарського суду міста Києва, а далі й постановою Київського апеляційного госпсуду позовні вимоги «Нафтогазу» було задоволено. Стягнуто з ПАТ «Київенерго» на користь національної компанії 11 312 865 грн - основного боргу, 16 005 215 грн - пені, 42 758 051 грн - інфляційних втрат, 5 538 283 грн - 3% річних», - зазначила Мельник.

За її словами, своєю постановою апеляційний суд зобов'язав товариство повернути національній компанії понад 75 млн грн заборгованості.

Вона нагадала, що у 2012 році між «Нафтогазом» та «Київенерго» було укладено договір купівлі-продажу природного газу, умовами якого передбачено, що позивач зобов'язується передати у власність відповідача у 2013 році газ, ввезений на митну територію України позивачем, або/та природний газ, видобутий на території України підприємствами, які не підпадають під дію статті 10 закону, а відповідач зобов'язався прийняти та оплатити цей природний газ на умовах цього договору, однак свої зобов'язання не виконав і розрахувався лише частково.

Тож НАК «Нафтогаз України» звернувся до господарського суду з позовом про стягнення з товариства боргу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Київенерго» за перший квартал 2016 року отримало збитків на 51 млн гривень.

Коментарі
Додати коментар