До новин

Суд почав процедуру банкрутства Чорноморнафтогазу

03 червня, 2016
Банкрутство підприємств
Суд почав процедуру банкрутства Чорноморнафтогазу

Господарський суд Києва ухвалив 1 червня рішення про порушення справи про банкрутство АТ «Чорноморнафтогаз».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу НАК «Нафтогаз України».

У «Нафтогазі» вважають, що таке рішення суду  є незаконним і таким, що завдасть шкоди інтересам держави.

«Чорноморнафтогаз» має намір оскаржити дане рішення в апеляційному суді.

«Рішення було винесено за заявою комерційної структури, якій «Чорноморнафтогаз» заборгував за обладнання, поставлене в 2012 році, близько 418 тис. грн. Виносячи рішення про порушення справи про банкрутство, суд не взяв до уваги норми закону України «Про трубопровідний транспорт», згідно з яким «щодо державних підприємств, що провадять діяльність з транспортування магістральними трубопроводами і зберігання у підземних газосховищах, Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», дочірніх та заснованих нею підприємств не може бути порушено справу про банкрутство», - зазначили в «Нафтогазі».

Також у компанії нагадали, що зазначене підприємство входить до переліку об'єктів держвласності, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки країни.

Нагадаємо, українська влада звернеться з позовом до Міжнародного арбітражного суду в Стокгольмі щодо експропріації Росією компанії «Чорноморнафтогаз».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Чорноморнафтогазу» дозволили не платити банку Януковича 156 млн грн.

Коментарі
Додати коментар