До новин

Ситник розкрив схему виведення в офшори коштів банків-банкрутів

08 червня, 2016
Банкрутство фінустанов
Ситник розкрив схему виведення в офшори коштів банків-банкрутів

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник розповів, як виводилися в офшори гроші банків, після чого ті ставали банкрутами.

Про це йдеться в його інтерв'ю для ІА "Центр новин" і газети "Правовий тиждень", передає Банкрутство & Ліквідація.

"Відкривається рахунок, потім кошти відправляються на кореспондентський рахунок і виводяться в офшорну компанію. А банк банкрутує. Звичайно, сама ліквідація банку – це не зовсім наш профіль. Але коли ми говоримо, що, можливо, в цих банках використовувалися кошти рефінансування, і, відповідно, їх направляли в офшорні компанії, то це якраз компетенція Антикорупційного бюро. Сума таких коштів вимірюється мільярдами гривень", - розповів Ситник.

За його словами, відповідне розслідування НАБУ зараз веде відносно десятка банків, які використовували одну і ту ж схему.

"Тобто, щоб врятувати банки, через іноземний банк кошти виводилися в офшори. Це якраз приклад схеми, де є певні ознаки кримінального злочину", - додав він.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження за фактом виведення 10 млрд гривень збанкрутілими банківськими установами в офшорні компанії.

Коментарі
Додати коментар