До новин

У Запоріжжі обговорили формування належної практики арбітражних керуючих

13 червня, 2016
Законодавство
У Запоріжжі обговорили формування належної практики арбітражних керуючих

Нещодавно Центр комерційного права разом зі своїми партнерами Міністерством юстиції, Головним територіальним управлінням юстиції у Запорізькій області та Асоціацією правників України провели круглий стіл на тему «Реформа законодавства про банкрутство: формування належної практики арбітражних керуючих», що відбувся у Запоріжжі.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ЦКП.

Ця подія стала довгоочікуваною для усіх осіб, від яких залежить ефективність процедури банкрутства. Це була чудова можливість обговорити практичні проблеми, що виникають під час реалізації процедур банкрутства. Тому не дивно, що захід зібрав понад 60 учасників, серед яких були директор Центру Валентина Данішевська, експерт Центру Ігор Ніколаєв, судді господарського суду Запорізької області, представники Мін’юсту та Асоціації правників України, начальник Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Андрій Данов, а також близько 50 арбітражних керуючих зрізних областей України.

Експерти Центру допомогли учасникам заходу знайти відповіді на проблемні питання, що виникають під час продажу майна боржника, зокрема, шляхом заміщення активів. Також присутні обговорили межі дисциплінарної відповідальності арбітражних керуючих, дізнались про переваги реалізації майна боржника через електронні аукціони, розглянули тонкощі застосування діючого законодавства під час провадження у справі про банкрутство та ознайомились із законодавчими ініціативами Центру щодо удосконалення системи банкрутства.

Активна участь у дискусії усіх присутніх продемонструвала надзвичайну зацікавленість фахівців у сфері банкрутства у подібних заходах, де можна знайти відповіді на конкретні проблемні питання та усвідомити майбутній розвиток професії арбітражних керуючих. Тож Центр комерційного права планує і надалі займатись удосконаленням законодавства про банкрутство та організацією освітніх заходів у цій сфері.

Коментарі
Додати коментар