До новин

У Мін'юсті обговорили підвищення ефективності процедур банкрутства

15 червня, 2016
Законодавство
У Мін'юсті обговорили підвищення ефективності процедур банкрутства

У Міністерстві юстиції 13 червня відбулася скайп-нарада з представниками Міжнародного валютного фонду на чолі з пані Чанда Маріна ДеЛонг, на якій відбулось обговорення проекту закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підвищення ефективності процедур банкрутства).

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі міністерства.

Від Мін’юсту участь в нараді брали Андрій Потьомкін – керівник секретаріату Державного секретаря Міністерства та Юрій Моісєєв – в.о. директора Департаменту з питань судової роботи та банкрутства Міністерства юстиції. Також, участь в зустрічі брали представники Центру комерційного права і громадської організації «Легкий бізнес».

«Головним питанням порядку денного стало обговорення положень проекту Закону про внесення змін до деяких Законів України (щодо підвищення ефективності процедур банкрутства) реєстраційний № 3132 від 17.09.2015, який наразі розглядається у Верховній Раді України в першому читанні», - зазначили у прес-службі.

У відомстві нагадали, що положення законопроекту № 3132 спрямовані на: вдосконалення процедур банкрутства, зменшення строків провадження у справах про банкрутство; забезпечення істотного поліпшення умов ведення бізнесу в Україні за тими напрямами, що враховуються Світовим банком та Міжнародною фінансовою корпорацією під час складання рейтингу «Doing Business», маючи за стратегічну мету входження України до провідної двадцятки країн світу за умовами ведення бізнесу; забезпечення рівних прав та можливостей для однакового захисту всіма кредиторами боржника своїх законних інтересів у процедурі банкрутства; зменшення можливості зловживань у процедурах банкрутства.

«Учасники зібрання, переслідуючи мету побудувати в нашій державі раціональні юридичні механізми оптимального врегулювання відносин між неплатоспроможним боржником і колом його кредиторів у рамках конкурсного процесу, проаналізували окремі положення Законопроекту № 3132 на предмет їх відповідності загальновизнаним світовим нормам і стандартам у сфері регулювання відносин реструктуризації та банкрутства, а також наскільки відповідні новели здатні покращити місце України в рейтингу «Doing Business», - додали у відомстві.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Рада знову залишила поза увагою законопроекти про банкрутство.

Коментарі
Додати коментар