До новин

Колишня компанія Гонтаревої офіційно засвітилася у кримінальній схемі з БГ Банком (інфографіка)

23 червня, 2016
Резонансні справи
Колишня компанія Гонтаревої офіційно засвітилася у кримінальній схемі з БГ Банком (інфографіка)

Компанія ICU, раніше пов’язана з головою Національного банку України Валерією Гонтаревою, була задіяна у схемі незаконного заволодіння майном через БГ Банк (знаходиться в процедурі ліквідації до 26 лютого 2018 року).

Про це на свої сторінці у Facebook написав фінансовий журналіст Олексій Комаха, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Держфінмоніторинг пише: «Виявлено схему направлену на заволодіння майна шляхом зловживання службовим становищем.

Так, Банком «А» за участю громадянина Н (заступника голови правління банківської установи «А») укладено з ТОВ «Д» та догоду здійснено продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) загальною номінальною вартістю 4,7 млн доларів США (еквівалент – 60,8 млн гривень) за 8,3 тис. гривень

В подальшому, ТОВ «Д» ОВДП були продані іншому підприємству ТОВ «В» за 8,3 тис. гривень, а потім придбані торговцем цінними паперами ТОВ «М» ОВДП у ТОВ «В» за 8,3 тис. гривень, продані на біржовому ринку за ринковою вартістю 70,2 млн гривень на користь ТОВ «І».

Таким чином, на підставі розпорядження, виданого заступником голови правління Банку «А», ОВДП були продані за значно нижчою вартістю від їх номінальної вартості, що призвело до збитків на суму понад 60 млн. гривень.

«Розшифровка схеми: Банк «А» — БГ Банк, громадянин «Н» екс-заступник голови БГ банку Вадим Дратвер, фірми посередники — прокладки афілійовані з біржею «Перспектива» та найцікавіше ТОВ «І» - компанія «Інвестиційний капітал Україна (ICU)», співвласницею якої раніше була Гонтарєва», - пише журналіст.

Він зауважує, що вкрадені у минулому році за участю ICU 70 млн гривень так і не були знайдені і повернені, і це лише один із численних епізодів торгів ОВДП на біржі «Перспектива» за участю ICU.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, журналісти виявили, вкрадені із збанкрутілого БГ Банку облігації опинились в колишньому інвестфонді голови НБУ.

Коментарі
Додати коментар