До новин

Російський суд відмовив Україні у стягненні штрафів зі збанкрутілої "Трансаеро"

29 червня, 2016
Борги
Російський суд відмовив Україні у стягненні штрафів зі збанкрутілої "Трансаеро"

Тринадцятий арбітражний апеляційний суд повернув Мін'юсту України скаргу на відмову включати в реєстр боргів збанкрутілої авіакомпанії "Трансаеро" близько 115 млн рублів штрафів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "РИА Новости".

"Скарга повернута Міністерству юстиції України, оскільки вона подана з порушенням процедури", — сказав співрозмовник агентства.

Раніше Арбітражний суд Санкт-Петербурга і Ленінградської області визнав необґрунтованою вимогу Міністерства юстиції України, заявлену від особи Державної авіаційної служби України, про включення понад 110 млн рублів до реєстру вимог кредиторів авіакомпанії "Трансаеро".

Мін'юст України вимагав включити в реєстр штрафи, накладені на "Трансаеро" в розмірі понад 106 мільйонів рублів у зв'язку з тим, що перевізник у період з 19 квітня по 18 червня 2014 року і з 1 по 31 липня 2014 року здійснював польоти "без флайт-плану, без виходу на зв'язок з органом по організації повітряного руху, перетинаючи кордон забороненої зони над півостровом Крим без урахування того, що пункт пропуску через державний кордон та пункт контролю в аеропорту "Сімферополь" закриті".

Петербурзький арбітраж відмовився включити вимогу до реєстру, вказавши, що "накладення цих штрафів та стягнення державних зборів відносяться до публічно-правових повноважень України як іноземної держави, суверенітет якої поширюється на територію Російської Федерації".

Як пояснив суд, запити про правову допомогу в адміністративних справах не можуть виконуватися в рамках справи про неспроможність. Суд також вказав в своїй ухвалі, що постанови про накладення штрафів суперечать публічному порядку Росії.

Нагадаємо, 25 вересня 2015 року Кабмін України заборонив літакам російських авіакомпаній "Аерофлот" і "Трансаеро" літати в Україну в рамках санкцій проти РФ.

Коментарі
Додати коментар