До новин

Банк «Юнісон» визнаний неплатоспроможним законно, - суд

30 червня, 2016
Банкрутство фінустанов
Банк «Юнісон» визнаний неплатоспроможним законно, - суд

Суд першої інстанції 23 червня 2016 року підтвердив законність віднесення регулятором банку «Юнісон» до категорії неплатоспроможних через непрозору структуру власності.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Національного банку України.

Як зазначає регулятор, Окружний адміністративний суд міста Києва рішенням повністю відмовив одному з акціонерів ПАТ «Банк «Юнісон» у задоволенні позовних вимог, щодо визнання протиправною постанови НБУ про віднесення «Юнісону» до категорії проблемних.

Таким чином, суд підтвердив правомірність дій Нацбанку на всіх етапах взаємодії з ПАТ «Банк «Юнісон» з питань приведення структури власності цього банку у відповідність до вимог законодавства.

Згідно з законом у позивача є 10 днів з дня отримання копії судового рішення для оскарження цього рішення в суді апеляційної інстанції.

Нагадаємо, 28 квітня НБУ визнав банк «Юнісон» неплатоспроможним, а ФГВФО ввів до банку тимчасову адміністрацію.

Починаючи з середини 2014 року Нацбанк неодноразово звертав увагу ПАТ «Банк «Юнісон» на невідповідність структури його власності вимогам прозорості.

Пізніше, в «Юнісоні» заявили, що рішення про визнання його неплатоспроможним є спробою рейдерського захоплення НБУ, акціонери банку «Юнісон» подали до суду на НБУ та Фонд гарантування.

Як відомо, банк був пов'язаний з Антоном Клименко, загиблим братом екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, більшість співробітників холдингу «Вести», який також пов'язують з Клименко, обслуговуються в банку.

Коментарі
Додати коментар