До новин

Рада зробила крок до ліквідації Нацфінпослуг

08 липня, 2016
Ліквідація
Рада зробила крок до ліквідації Нацфінпослуг

Верховна Рада планує ліквідувати Нацкомісію з регулювання ринків фінансових послуг з передачею її функцій Нацбанку і Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку.

За прийняття в першому читанні законопроекту №2413а проголосували 285 депутатів при мінімально необхідних 226, передає Банкрутство & Ліквідація.

Згідно із документом, Національному банку будуть передані в підпорядкування страхові компанії, кредитні спілки, фінансові компанії і бюро кредитних історій.

НКЦПФР будуть передані недержавні пенсійні фонди, емітенти іпотечних сертифікатів, фонди фінансування будівництва/операцій по нерухомості і довірчі товариства.

З метою усунення надмірного регулювання законопроектом пропонується скасувати закон «Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати» і декрет Кабінету Міністрів «Про довірчі товариства».

Як повідомлялося, Національний банк заявив, що готовий до передачі йому функцій Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Нацбанк закликає Раду підтримати ліквідацію НКРРФП.

Коментарі
Додати коментар