До новин

В Криму суд припинив банкрутство двох фірм українського олігарха Курченко

13 липня, 2016
Банкрутство підприємств
В Криму суд припинив банкрутство двох фірм українського олігарха Курченко

В Криму суд припинив провадження за заявами ПАТ «Російський національний комерційний банк» про визнання банкрутами АТ «Компанія Нафтотрейдинг» і АТ «Компанія Крим ойл», пов'язаних з українським олігархом Сергієм Курченко.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням Вanki.ru.

В ході засідання 5 липня у справі про банкрутство компанії «Нафтотрейдинг» представник боржника повідомив суду, що «погашено не тільки тіло кредиту, але і частина неустойки за порушення виконання зобов'язань за кредитним договором».

Арбітражний суд Москви розгляне 2 серпня заяву ВАТ «НК «Роснефть» про стягнення боргу з кіпрської компанії Swisspro Capital Limited, пов'язаної з українським олігархом Сергієм Курченко, в розмірі 184,8 мільйона доларів. Нафтова компанія просить стягнути заборгованість за контрактом на поставку сирої нафти від 27 березня 2014 року.

Кіпрська компанія була позичальником кредиту в розмірі близько 400 мільйонів доларів, виданого у 2013 році банком ВТБ для купівлі Одеського НПЗ у Лукойлу структурами групи компаній «Східноєвропейська паливно-енергетична компанія» (ВЕТЕК) Курченко.

Служба безпеки України (СБУ) 19 травня 2014 року повідомила, що оцінює збитки від діяльності олігарха Сергія Курченко в 4 мільярди гривень.

Раніше МВС заявляло, що воно встановило схему незаконного ввезення на територію України і реалізації нафтопродуктів групою компаній ВЕТЕК, головою наглядової ради якої є Курченко.

Коментарі
Додати коментар