До новин

ВГСУ затвердив нову редакцію положення з відбору арбітражних керуючих

28 липня, 2016
Законодавство
ВГСУ затвердив нову редакцію положення з відбору арбітражних керуючих

Вищий господарський суд України затвердив нову редакцію Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство.

Відповідний документ був затверджений постановою № 8 пленуму ВГСУ від 14 липня 2016 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Згідно Положенням, відбір кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство здійснюється автоматизованою системою.

Документ погоджений Міністерством юстиції України (лист від 12.07.2016 № 24098/15282-0-32-16/9).

Автоматизований відбір кандидатів на призначення арбітражних керуючих у справах про банкрутство здійснюється з урахуванням відомостей, внесених до автоматизованої системи про обрану арбітражним керуючим територіальність здійснення повноважень.

Спеціалізація арбітражного керуючого, необхідна для розгляду конкретної справи про банкрутство, визначається відповідно до обраних арбітражним керуючим видів підприємницької діяльності за КВЕД та організаційно-правових форм господарювання за КОПФГ за відомостями, внесеними до автоматизованої системи.

Обираючи територіальність здійснення повноважень, арбітражний керуючий може не обмежувати її або обмежитися юрисдикцією певного апеляційного округу, одного або кількох господарських судів.

Електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого у конкретній справі здійснюється за формою, встановленою в Додатку до Положення.

Коментарі
Додати коментар