До новин

ОПЗ відновить роботу найближчим часом, - ФДМУ

12 серпня, 2016
Борги
ОПЗ відновить роботу найближчим часом, - ФДМУ

У Фонді держмайна відбулося два засідання наглядової ради ПАТ «Одеський припортовий завод», на якому було прийнято ряд важливих рішень, які дозволять швидше відновити виробництво.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФДМУ.

Нагадаємо, в ніч з 10 на 11 серпня 2016 ОПЗ був змушений виконати аварійну зупинку заводу, про яку ФДМУ було повідомлено листом від 11 серпня 2016 за підписом в. о. голови правління-директора Одеського припортового заводу Олександра Федчуна.

Як сказано в листі, «порушуючи вказівки Прем'єр-міністра України в ніч з 10 на 11 серпня 2016 ПАТ «Укртрансгаз» різко зменшило подачу природного газу на АТ «ОПЗ», в результаті чого для попередження виникнення аварійної ситуації на пожежо - і вибухонебезпечному підприємстві АТ «ОПЗ» були змушені провести аварійну зупинку заводу і припинити випуск продукції».

Через ситуацію, що склалася, 11 серпня 2016 року у Фонді держмайна відбулося два засідання наглядової ради ПАТ «Одеський припортовий завод», на якому було прийнято ряд важливих рішень, які дозволять швидше відновити виробництво.

По-перше, дано згоду на укладення договору з ВАТ «НАК «Нафтогаз України» щодо поставок АТ «ОПЗ» у серпні 2016 природного газу в обсязі до 45,000 млн м3.

По-друге, прийнято рішення про внесення змін в Кредитний договір про надання кредиту у формі відновлювальної відкличний мультивалютної кредитної лінії від 18.03.2016 року № 002/197 / КЛ-16 - тобто, про реструктуризацію боргу в 360 млн гривень перед «Укргазбанком» та відстрочення погашення кредиту на кінець року.

Крім того, 10 серпня 2016 наглядова рада ПАТ «Одеський припортовий завод» прийняв рішення про скликання 15 вересня 2016 позачергових загальних зборів Товариства та затвердила проект порядку денного зборів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Одеський припортовий завод зупинився.

Коментарі
Додати коментар