До новин

Суд визнав борг Одеського НПЗ перед російським банком

19 серпня, 2016
Борги
Суд визнав борг Одеського НПЗ перед російським банком

Одеський суд ухвалив рішення внести до реєстру кредиторів Одеського НПЗ російський банк ВТБ та дві кіпрські компанії, що заявили про непогашений борг.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Укрінформ.

Таке рішення озвучив головуючий на процесі суддя Геннадій Зеленов, розглянувши фінансові претензії групи кредиторів до ПАТ «Одеський НПЗ».

«Суд задовольнив клопотання юридичних осіб, що звернулися з фінансовими претензіями, і ухвалив рішення внести до реєстру кредиторів ПАТ «Одеський НПЗ» російський ВТБбанк, компанії Empson Limited і Phonrun operation limited та інші», - зазначив суддя.

Коментуючи рішення про визнання кредиторами зазначених та інших юридичних осіб, загальний борг заводу перед якими може досягти 19 мільярдів гривень, голова профспілкової організації ПАТ «Одеський НПЗ» Олександр Чегоненко висловив переконання, що «багатомільярдний борг НПЗ є результатом фальсифікацій. По суті, через свої офшорні компанії бізнесмен Сергій Курченко, відомий як один із керівників тіньового бізнесу родини Януковича, намагається довести ОНПЗ до остаточного банкрутства і вивести активи за кордон».

У свою чергу, народний депутат Євген Дейдей висловив думку, що завдяки цьому рішенню суду бізнесмен Курченко дістав змогу прибрати до рук активи підприємства.

«Одеський нафтопереробний завод поступово пливе в руки Курченка і його російських спільників. Україна може втратити одне зі своїх найприбутковіших підприємств. Це стало зрозуміло сьогодні, після засідання господарського суду Одеської області. Своїм рішенням суддя Зеленов затвердив реєстр грошових вимог кредиторів ПАТ «Одеський НПЗ», фактично визнавши 14-мільярдну заборгованість заводу компаніям колишнього керівника тіньового бізнесу родини Януковича», - заявив Дейдей.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, під прикриттям банкрутства на Одеському НПЗ зміниться власник.

Коментарі
Додати коментар