До новин

ФГВФО хоче стягнути з м’ясокомбінату Жеваго 563 млн гривень

02 вересня, 2016
Борги
ФГВФО хоче стягнути з м’ясокомбінату Жеваго 563 млн гривень

Уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб – ліквідатор банку «Фінанси та кредит» звернулась до суду з позовом про стягнення 563,2 млн гривень з ПАТ «Кременчукм’ясо», яке пов’язують із бізнесменом Костянтином Жеваго.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на ухвалу Господарського суду Полтавської області, який 23 серпня порушив відповідне провадження.

Зараз Генеральна прокуратура проводить розслідування кримінальної справи щодо можливих зловживань банку «Фінанси та кредит» під час перерахування низці компаній грошей, які банк отримав від Національного банку України як рефінансування для стабілізації своєї діяльності. Серед компаній, які отримали гроші від «Фінанси та кредит» фігурує і ПАТ «Кременчукм’ясо». Печерський районний суд Києва своєю ухвалою  надав слідчим ГПУ, що ведуть цю справу, доступ до необхідних документів.

Раніше повідомлялось, що ПАТ «Кременчукм’ясо» не перебуває в заставі під рефінансування банку «Фінанси та кредит».

Як повідомляв портал Банкрутство & Ліквідація, Полтавський гірничозбагачувальний комбінат, що належить Костянтину Жеваго, намагається відсудити у ліквідатора банку «Фінанси та кредит» 163,5 млн гривень та $2,5 млн.

Минулого року голова Національного банку Валерія Гонтарева розповіла, що за станом на червень 2014 року з 29 млрд гривень кредитного портфеля «Фінанси та кредит» 22 млрд гривень були видані банком компаніям, що належали Жеваго. НБУ неодноразово виділяв кошти на стабілізацію банку «Фінанси та кредит» і, за словами голови Нацбанку, вона особисто пропонувала Костянтину Жеваго розпочати продаж непрофільних активів задля залучення фінансування з метою підтримки банку.
Коментарі
Додати коментар