До новин

Найзбитковішими в липні стали Альфа-Банк, Кліринговий дім, UniCredit Bank

08 вересня, 2016
Збитки
Найзбитковішими в липні стали Альфа-Банк, Кліринговий дім, UniCredit Bank

За даними Асоціації українських банків, Альфа-Банк, Кліринговий дім, UniCredit Bank у липні були серед найбільш збиткових.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За статистикою АУБ, у липні «Альфа-Банк» зафіксував збиток 199 млн грн, внаслідок чого його цьогорічний прибуток скоротився до 1,09 млрд грн (у січні-червні він становив 1,29 млрд грн). Це відбулося, передусім, через збільшення резерву під кредити та заборгованість клієнтів на 192,9 млн грн – до 8,23 млрд грн.

Збиток банку «Кліринговий дім» у липні склав 124,2 млн грн (в цілому за 7 місяців – 152,8 млн грн), а Укрсоцбанку/UniCredit Bank – 106,6 млн грн (загалом за січень-липень – 683,9 млн грн).

Серед найбільш збиткових учасників ринку за 7 місяців лишалися в т.ч. ВТБ Банк (його негативний фінрезультат – 5,015 млрд грн), Сбербанк (3,026 млрд грн), Діамантбанк (499,3 млн грн), БМ Банк (403,5 млн грн), банк «Кредит Дніпро» (309,6 млн грн).

При цьому АУБ не наводить інформацію, зокрема, щодо Промінвестбанку та Укрексімбанку, збитки яких за І півріччя становили 3,047 млрд грн та 1,325 млрд грн., відповідно

Нагадаємо, за даними НБУ, за січень-липень загальний збиток діючих банків скоротився у 3,3 разів порівняно з аналогічним періодом минулого року та становив 9,3 млрд грн. Зниження збитків відбулося виключно за рахунок зменшення відрахувань в резерви під активні операції.

«Загальне зменшення доходів банків зумовлено передусім збитками від торговельних операцій – на 1,5 млрд. грн., тоді як за сім місяців минулого року банки отримали прибуток від таких операцій у розмірі 9,8 млрд. грн. Прибуток у 2015 році зумовлений значно вищими порівняно з нинішнім роком темпами девальвації гривні, що дало змогу банкам заробити на торгівлі іноземною валютою. Натомість, у поточному році від таких операцій банки отримали в цілому збиток на рівні 3,6 млрд. грн», - повідомили в Нацбанку.

Коментарі
Додати коментар