До новин

Держзембанк продадуть

09 вересня, 2016
Банкрутство фінустанов
Держзембанк продадуть

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж неплатоспроможний Держзембанк і призначає початкову ціну в 155 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, посилаючись на заяву ФГВФО.

За даними Фонду, банк не має клієнтів і регіональних відділень. Банк орендує відділення центрального офісу, а єдиним джерелом його доходу є  субординований борг на 10 млн грн, залучений від держкомпанії «Аграрний фонд України» на період до 2018 року.

Банк не має кредитного портфеля. Основна частина активів банку - статутний капітал на суму 133,6 млн грн, розміщений на кореспондентському рахунку в Укргазбанку. Основні засоби банку оцінюються в 5 млн грн. Вони представлені сучасною комп'ютерною технікою та меблями.

За 6 місяців 2016 року банк отримав 9,1 млн процентних доходів. За цей період процентні та адміністративні витрати були на рівні 7,8 млн грн. Прибуток до оподаткування склав 1,3 млн грн.

Банк відповідає всім нормативам і не вимагає докапіталізації.

На купівлю банку можуть претендувати попередньо кваліфіковані особи, які мають право на участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку. На сьогодні це БТА Банк, Укрсоцбанк, ТАСкомбанк, ПУМБ, Альфа Банк, Банк Кредит Дніпро.

Коментарі
Додати коментар