До новин

Люди «Газпрому» планують рейдерське захоплення «Океану»

15 вересня, 2016
Резонансні справи
Люди «Газпрому» планують рейдерське захоплення «Океану»

У найближчі 24 години може статися рейдерське захоплення ПАТ «МСЗ «Океан», що перебуває в процедурі ліквідації.

Про це заявив глава комітету кредиторів МСЗ «Океан» Ігор Волошин, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «РБК-Україна».

Він сказав, зокрема: «Нам відомо про підготовку групою зловмисників фізичного захоплення контролю над ПАТ «МСЗ «Океан» найближчої доби. По всьому периметру заводу ми встановили камери спостереження, які з сьогоднішнього дня фіксують те, що відбувається в режимі 24/7. Також до охорони підприємства притягнуто резерви охоронної компанії, з якою у ПАТ укладено договір про надання послуг охорони».

Він також уточнив, що захоплення підприємства готується під прикриттям рішення Печерського суду від 9 вересня 2016 року, підписаного суддею Олегом Білоцерковцем.

Згідно з цим рішенням було заарештовано все рухоме і нерухоме майно МСЗ «Океан». Тим самим суд задовольнив клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ другого відділу з розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Юрія Бєлкіна.

Все арештоване майно за рішенням суду має бути передано на відповідальне зберігання директору ТОВ «Океан-Судноремонт» Леоніду Шумилу.

Леонід Шумило з грудня 2010-го до вересня 2011 року був президентом ПАТ «МСЗ «Океан». Будучи президентом, виступив з ініціативою створення ТОВ «Океан-Судноремонт», яким і керує зараз. Згідно з даними ЄДРПОУ, ТОВ «Океан-Судноремонт» має статутний капітал у розмірі 3 тис. грн, його власником є ​​компанія «2000 ФАЙНЕНС ЕС.ЕЙ», зареєстрована як Société anonyme (аналог українського ТОВ) у Люксембурзі. Крім будівництва суден і плавучих конструкцій, ТОВ «Океан-Судноремонт» також займається посередництвом, складською діяльністю і оптовою торгівлею відходами та брухтом.

Згідно з Держреєстром майнових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, усе нерухоме майно самого ТОВ «Океан-Судноремонт» перебуває під арештом з 1 квітня 2015 року за постановою про арешт відділу Державної виконавчої служби Деснянського районного управління юстиції м.Києва.

«Ми вважаємо, що співробітники ГПУ діють незаконно, упереджено і в інтересах конкретних осіб, близьких до держави Російська Федерація. А саме, пан Шумило керував ПАТ «МСЗ «Океан» на посаді президента в 2010–2011 рр. Саме в цей період підприємство фактично контролювали структури, афілійовані з посадовими особами «Газпрому». Також нам відомо, що Шумило є одним із тих семи «уявних» співробітників «Океану», які подали в суд сфальсифіковані документи про своє працевлаштування на підприємстві в 2015 році. Їхні вимоги були відхилені і не були включені до реєстру вимог кредиторів», - заявив глава комітету кредиторів ПАТ «МСЗ «Океан» І.Волошин.

Раніше стало відомо, що офшорна компанія «Бельмонт Індастріз Інк.», яку пов'язують з російським «Газпромом», хоче повернути вплив на Миколаївський суднобудівний завод «Океан», який перебуває в процедурі ліквідації.

Коментарі
Додати коментар